Aurora Hammaslääkärit has become a part of Mehiläinen since 1.10.2021.

The activities and personnel of Aurora Hammaslääkärit are now a part of Mehiläinen. Our skilled team will continue to serve you at our clinic at Kirkkopuistikko 4, 65100 Vaasa with the old telephone number 010 271 2700 and email address info@aurorahammas.fi.

1.11.2021 onwards bookings will be handled through the following: Aurora's online booking, and OmaMehiläinen-webservice.

The OmaMehiläinen service’s customer benefits are available from 1 January 2022.

Tooth removal

Hampaan poisto saattaa olla pieni ja lyhytkestoinen tai hyvinkin monimutkainen kokemusta ja tarkkaa suunnittelua vaativa toimenpide. Hampaan poistoon päädytään, jos hampaan säilyttäminen aiheuttaa potilaalle todennäköisen terveysriskin tai hankalia toiminnallisia ongelmia. 


Hoidon suunnittelun tueksi tarvitaan röntgenkuvia. Jos hampaan rakenne, sitä ympäröivän leukaluun tila tai lähellä olevan hermon sijainti ei selviä riittävän tarkasti kaksiulotteisesta röntgenkuvasta, voidaan ottaa kolmiulotteinen kuva. Kolmiulotteinen rakenne selviää tomografia- eli leikekuvista. Aurorassa on käytössä myös kartiokeilatomografialaite. KKTT-kuvaukseen tarvitaan aina hammaslääkärin lähete, ja meillä kuvauksen myös suorittaa hammaslääkäri. KELA-korvausta kuvauksesta ei saa, ellei potilaalla ole hoitavaa erikoishammaslääkäriä, jonka lähetteellä kuvaus tehdään.


Leikkauksellinen hampaan poisto onnistuu myös kokeneen yleishammaslääkärin toimesta. Haastavimmat tapaukset ohjataan kirurgille tilanteissa, joissa on erityinen riski komplikaatioiden kannalta. Potilaan kanssa käydään läpi toimenpiteen odotettu hyöty ja riskit ja hoitopäätös tehdään aina yhteisymmärryksessä, oli toimenpide sitten suuri tai pieni. 


Verenvuoto kuopasta tyrehtyy yleensä pian, mutta limakalvon paranemista auttavat joskus ompeleet. Ompeleita laitetaan yleensä 1-4 ja ne ovat itsestään sulavia. Poistoalue usein kontrolloidaan viikko toimenpiteen jälkeen haavauman paranemisen varmistamiseksi.


Jos sinulla on särkevä hammas tai kiireellinen kirurgisen hoidon tarve, etkä löydä nettiajanvarauksesta vapaata aikaa, soita meille p. 010 271 2700. Aika saattaa järjestyä, vaikka nettiajanvarauksessa ei aikaa olisi varattavissa. 

010 271 2700

vaasaaurorahammas@mehilainen.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.