Kalvo-oikominen

Oikomishoidon viimeisin kehitysaskel on otettu kalvo-oikomisen yleistyttyä. Aurorassa olemme tehneet kalvo-oikomista nyt muutaman vuoden oikomishoidon erikoishammaslääkärimme Tuula Savolaisen johdolla. Käytössä ovat Invisalign ja ClearCorrect. Hampaisiin ei kiinnitetä braketteja eikä metallikaaria, vaan digitaalisen hampaiston skannauksen perusteella teetetään hoitosuunnitelma, jonka perusteella tilataan läpinäkyvät oikomiskalvot. Kalvo-oikominen on potilaalle miellyttävää. Kalvot ovat hyvin huomaamattomat. Hampaat saa puhdistettua helposti ja syödessä ei tarvitse pitää kalvoja suussa. Muuten kalvoja käytetään kaiken aikaa. Visuaalinen vaiheittain etenevä hoitosuunnitelma on potilaan näkökulmasta mielenkiintoinen ja motivoiva. Jo hoidon alkuvaiheessa on tiedossa, minkälainen lopputulos on tarkoitus saavuttaa, ja minkälaisten välivaiheiden kautta siihen päästään. 

Kalvohoidoissa hiotaan usein tilaa hammasväleistä käyttämällä metallihiontanauhoja. Lisäksi valittuihin hampaisiin kiinnitetään usein hampaan värisellä muovipaikka-aineella pieniä nystyjä, joiden avulla oikominen etenee nopeammin. Kalvoja vaihdetaan noin kahden viikon välein. Hoidon aikana tulee välttää värjääviä ruokia ja juomia.

Hoidon lopuksi tarvitaan hampaiden asennon säilyttämiseksi retentiokojeita, mikä tarkoittaa useimmiten hampaiden takapinnoille kiinnitettäviä metallisia lankoja ja mahdollisesti myös asentoa säilyttäviä kalvoja öiseen käyttöön.

Mikäli haluat hoitosuunnitelman ja kustannusarvion, voit varata ajan Ilona Vehkaojalle tai Andreas Lyselle skannaukseen ja valokuvauksiin. Vaativammissa suunnitelmissa tarvitaan lisäksi suunnittelukäynti oikomishoidon erikoishammaslääkäri Tuula Savolaiselle.

010 271 2700

info@aurorahammas.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Created by | Myyvä

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.