Aurora Hammaslääkärit has become a part of Mehiläinen since 1.10.2021.

The activities and personnel of Aurora Hammaslääkärit are now a part of Mehiläinen. Our skilled team will continue to serve you at our clinic at Kirkkopuistikko 4, 65100 Vaasa with the old telephone number 010 271 2700 and email address info@aurorahammas.fi.

1.11.2021 onwards bookings will be handled through the following: Aurora's online booking, and OmaMehiläinen-webservice.

The OmaMehiläinen service’s customer benefits are available from 1 January 2022.

Orthodontics

Purennalliset ongelmat tai hampaiden vaikeat asentovirheet hoidetaan usein jo lapsena. Oikomishoito on tehokkainta lapsena kasvun aikana, jolloin voidaan vaikuttaa tarvittaessa myös leukojen kasvuun. Tästä syystä on tärkeää että lasten purennan kehitystä seurataan jo varhaisessa vaiheessa.

Jos purentavirhettä ei hoideta lapsena, voivat haitat tulla esiin vasta aikuisiällä. Voi ilmetä hampaiden kulumista tai leukanivelvaivoja. Hampaita saatetaan pahimmillaan menettää liian kovan purentarasituksen aiheuttaman kuormituksen takia. Tämän lisäksi hammaskiveä kerääntyy herkemmin ja hampaat reikiintyvät helpommin, jos hampaat eivät ole suorassa rivissä.

Oikomishoitoa voidaan tehdä myös aikuisena. Vaikeita purentavirheitä hoidetaan erikoissairaanhoidossa, jos oikomishoito tavanomaisin oikomiskojein ei ole enää aikuisena mahdollista. Silloin tarvitaan joskus leukojen siirtoleikkauksia yhdistettynä oikomishoitoon. Kyseisiä hoitoja ei tehdä yksityispuolella. Teemme tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Purentavirheen vaikeusastetta on vaikea arvioida itse – luotettavan arvion saat ainoastaan hammaslääkärin vastaanotolla. Ulkonäöllisesti häiritsevä hammasrivin epätasaisuus saattaa olla varsin yksinkertainen hoitaa ja vastaavasti suorat hammaskaaret eivät vielä takaa toiminnallisesti hyvää purentaa. Aurorassa toteutamme kiinteän oikomishoidon halutessasi käyttäen huomaamattomia hampaan värisiä keraamisia braketteja.

Vaikeammissa purentavirheissä ohjaamme sinut oikomishoidon erikoishammaslääkärillemme Tuula Savolaiselle, mutta meillä myös hammaslääkärit Ilona Vehkaoja ja Andeas Lyse tekevät kalvo-oikomista yhteistyössä oikomishoidon erikoishammaslääkärin Tuulan kanssa. Hammaslääkäri Adrian Kullström tekee muun hammashoidon lisäksi apuoikojan töitä. Hän tekee myös varhaisoikomista lapsille, kuten Tuula Savolainenkin.

Kalvo-oikomista on Aurorassa tehty jo muutama vuosi. Hampaiston skannaus sujuu vaivattomasti. Visuaalinen vaiheittain etenevä hoitosuunnitelma on potilaan näkökulmasta mielenkiintoinen. Jo hoidon alkuvaiheessa on tiedossa minkälainen lopputulos on tarkoitus saavuttaa, ja minkälaisten välivaiheiden kautta siihen päästään. Kuten kaikki oikomishoito, kalvo-oikominen vaatii potilaalta sitoutuneisuutta. Läpinäkyviä kalvoja, jotka ovat hyvin huomaamattomia, käytetään lähes koko ajan. Ne otetaan pois vain hampaita harjatessa ja syödessä.

Hoidon lopuksi tarvitaan hampaiden asennon säilyttämiseksi retentiokojeita, joilla pidetään huoli että hampaat pysyvät uusilla paikoillaan eivätkä palaudu vanhoihin asentoihinsa. Useimmiten hampaiden takapinnoille kiinnitetään metalliset langat ja mahdollisesti käytetään myös asentoa säilyttäviä kalvoja öisin.

Hampaiden arkuus oikomishoidon aikana kuuluu asiaan, eikä siitä tarvitse huolestua, hoidon edetessä arkuus tavallisesti lievenee.

Jos hampaiden asentovirheet tai purentasi askarruttavat sinua, ota yhteyttä ja varaa aika purennan arvio- ja suunnittelukäynnille!

010 271 2700

vaasaaurorahammas@mehilainen.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.