Hammastarkastus

Suun tutkimuksen tekee hammaslääkäri. Aurorassa on käytössä kutsusysteemi. Hammaslääkäri arvioi sinulle sopivan kutsuvälin, ja ydessä sovimme seuraavan kutsun ajankohdasta. Kela-korvauksen saa pääsääntöisesti vain joka toinen kalenterivuosi tapahtuvasta tutkimuksesta. Painavasta syystä (kuten tietyt krooniset yleissairaudet) korvauksen voi kuitenkin saada joka kalenterivuosi.

Suun tutkimuksen yhteydessä otetaan usein röntgenkuvia. Röntgenkuvauksista laskutetaan hinnaston mukainen hinta erikseen. Röntgenkuvien avulla saadaan paljon arvokasta lisätietoa hampaistosta ja ympäröivistä rakenteista. Viisaudenhampaiden tilanne näkyy parhaiten panoraamakuvauksella (optg). Hammasvälikuvista (BW:t) nähdään parhaiten hammasvälien tilanne -näkyykö kariesta eli reikiä, sekä luureunan tilanne -näkyykö parodontiitin aiheuttamia muutoksia. Juurihoidetuista hampaista ja implanttihampaista otetaan usein pikkukuvia (periapikaalikuva). Niistä saadaan hyvä kuva juurten kärkien tilantteesta, ja ympäröivästä luusta. Tarvittaessa otetaan vielä KKTT-kuvia, joilla nähdään tilanne kolmiulotteisesti kaikista parhaiten.

Suuhygienistin antama hoito perustuu hammaslääkärin tekemään tutkimukseen. Tästä syystä pitää ennen suuhygienistilähetteen saamista käydä hammastarkastuksessa. Hammaslääkäri tekee lähetteen suuhygienistin hoitoon, minkä perusteella hoidosta saa Kela-korvauksen.

Todistus keinonivelleikkausta varten (infektiofokustutkimus)

Hoitava ortopedi vaatii ennen leikkausta tuoreen todistuksen siitä, että suu on infektiovapaa. Tällaisen tutkimuksen yhteydessä pitää lähes poikkeuksetta ottaa panoraamakuva (optg), ja usein vielä lisäkuvia. Vaikka olisit ollut säännöllisessä hoidossa, voi tutkimuksessa löytyä jotain sellaista hoidettavaa, joka täytyy tehdä vielä ennen leikkausta. Siksi on erittäin tärkeää varata aika hyvissä ajoin hammaslääkärille. Jotkut hoidot vaativat pitkää paranemista, ja tulos voidaan arvioida vasta myöhemmin. Vähiten yllätyksiä tulee, kun hammaslääkäri on tiennyt jo hyvissä ajoin ennen leikkausta, että jossakin vaiheessa on leikkaus tulossa. Tällöin voidaan pitkäjännitteisesti suunnitella hoito mahdollisimman järkevästi.

Aurorassa pyritään aina siihen, että leikkausta edeltävät tutkimukset ja hoidot aikataulutetaan niin, että suunniteltua leikkausta ei tarvitse siirtää. Soita vastaanotolle, ja kerro mitä asia koskee kun varaat aikaa leikkausta edeltävään tutkimukseen. Ilmoita myös jo siinä yhteydessä, mikäli sinulle on annettu alustava leikkausajankohta tiedoksi.

010 271 2700

info@aurorahammas.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Sivuston toteutus | Myyvä

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.