Aurora Tandläkarna har blivit en del av Mehiläinen f.o.m 1.10.2021.

Auroras verksamhet samt personal har övergått till Mehiläinen 1.10.2021. Auroras sakkunniga personal betjänar även i framtiden i de bekanta utrymmena på Kyrkoesplanaden 4, 65100 Vaasa och telefonnumret 010 271 2700 och e-postadressen info@auroratand.fi.

1.11.2021 följande Mehiläinens tidsbokningskanaler tas i bruk: Aurora webbtidsbokning, och MinMehiläinen nättjänst.

Kundförmånerna i tjänsten MinMehiläinen står till förfogande från och med 1.1.2022.

Välkommen till Aurora!

På Aurora utför vi dagligen såväl allmäntandvård samt krävande åtgärder inom specialtandvården. Vi värderar kvaliteten på vården högt och strävar efter att vår mottagning skall vara trivsam för våra kunder.

Kyrkoesplanaden 4 Vasa

Huvudingången är på Kyrkoesplanaden. Den är handikappanpassad och i trapphuset finns en hiss.

Mottagningen är öppen må-to 8-16 och fre 8-15.

Vi har också kvällstider nästan varje dag.

Parkering

Avgiftsfri parkering finns på Museigatan. Invaparkering finns framför huvuddörren på Kyrkoesplanaden.

Våra säkerhetsinstruktioner under Covid-19

Vår mottagning är öppen under Covid-19 som normalt. För att garantera säkerheten för dig och vår personal, vänligen läs och följ våra instruktioner i förväg.

Omfattande kunskap

Förutom grundläggande tandvård är vårt team utbildat i ett brett utbud av specialtandvård. Aurora är den mest omfattande och största kliniken i regionen.

Varje leende är viktigt

Du är alltid välkommen till oss, oavsett vilket skick dina tänder är i.

Branschledande teknik

Starkt kunnande i kombination med den senaste tekniken skapar förutsättningar för kvalitetsvård. 

Säker behandling

Det är tryggt att besöka Aurora också under Covid-19-pandemin. Vi anser att det är viktigt att varje patient får den vård som är lämpligast för patienten i fråga. Det möjliggörs genom ett nära samarbete mellan kollegorna på kliniken.

Tjänster

Aurora är en privat tandvårdsklinik med full service. Dagligen görs ingrepp från grundläggande bastandvård till tandreglering samt krävande kirurgiska ingrepp. Vårt kunniga team stöder dig för ett hälsosamt och vackert leende!

Tandblekning

Hampaita voidaan valkaista vastaanotolla tai tekemällä yksilölliset valkaisulusikat, joilla valkaisu on helppo tehdä kotona. Valkaisua voi tehdä myös oikomiskalvoja apuna

Läs mer

Tandreglering

Vanligtvis korrigeras bettfel och felställning av tänder redan som barn. Ibland kan det ändå dröja till vuxen ålder innan ett bettfel börjar orsaka funktionella problem, eller störa patienten utseendemässigt. Tandreglering kan också göras åt vuxna. Svåra bettfel som inte kan korrigeras med vanliga tandställningar sköts i specialsjukvården. Bettfelets svårighetsgrad bedöms av en tandläkare, eftersom det är svårt för patienten att göra denna bedömning själv. T.ex. kan en ojämn tandbåge som stör patienten utseendemässigt vara ganska enkel att vårda, och å andra sidan betyder en jämn tandbåge inte nödvändigtvis att bettet är bra på ett funktionellt sätt.

Läs mer

Tandlaminat

Tandlaminat är ett tunt porslinskal som fästs på utsidan av tanden. Ett laminat kan tillverkas om patienten önskar en liten ändring i tandens färg, form eller yta. Framställning: Tanden bedövas vid behov. Tanden slipas och sedan görs en scanning eller ett traditionellt avtryck. En tandtekniker tillverkar laminatet som limmas fast på nästa besök. Det lönar sig att göra laminat parvis för att tänderna ska bli så symmetriska som möjligt. Till exempel på både höger och vänster framtand, istället för att endast ena görs.

Läs mer

Tandutdragning (tandextraktion)

Tandutdragning (tandextraktion) En tandutdragning är oftast ett enkelt ingrepp, men kan även vara krävande och förutsätta en operation. En tand tas bort om den bedöms vara en hälsorisk eller om den orsakar problem för patienten som inte kan behandlas på ett annat sätt. Beslutet att ta bort en tand görs alltid tillsammans med patienten. Som stöd vid planeringen av tandutdragningen krävs en röntgenbild. Om tanden befinner sig nära en nära en nerv, kan en 3-dimensionell röntgenbild (CBCT) behövas. Krävande tandutdragningar utförs av en specialist i oral kirurgi eller av en tandläkare som är speciellt insatt i munkirurgi.

Läs mer

Akutvård

Vi strävar efter att du som patient på Aurora ska få en akuttid samma dag som du tar kontakt. Alla akuttider syns inte på internet, ring därför direkt till mottagningen på tel. 0102712700.

Läs mer

Visdomständerna

Viisaudenhampaat voivat puhjeta nuorena, aikuisiällä tai eivät ollenkaan. Usein ne eivät mahdu puhkeamaan kokonaan, jolloin ne aiheuttavat herkästi kroonisen tulehduksen

Läs mer

Vanliga frågor

Möten kan göras online 24/7. Alternativt kan du boka en tid via telefon, e-post eller i receptionen under öppettiderna. Några av våra lediga tider kan endast bokas via telefon.

Om du behöver en brådskande tid rekommenderar vi att du bokar en tid genom att ringa 010 2712700.

Du kan avboka din tid via e-post eller genom att ringa när som helst 010 2712700 - lämna ett meddelande om avbokningen till telefonsvararen om vi inte är tillgängliga. 

Mottagningstiden måste avbokas senast på föregående vardag.

Priset på behandlingen beror på ingreppen som gjorts. T.ex. är det vanligt att röntgenbilder tas på ett undersökningsbesök. Då debiteras undersökningen och röntgenbilderna skilt.

Priset på ingreppet bestäms av svårighetsgraden. Prislistans priser är riktgivande och baseras på ingreppets genomsnittliga pris. Ingreppets slutliga pris beror på dess svårighetsgrad, tidsåtgång och använda material.

Tandläkaren eller tandhygienisten håller dig uppdaterad om vilka ingrepp som kommer att göras. Om du vill kan du be om en skriftlig kostnadsberäkning för din behandling.

FPA ersätter en del av tandvårdskostnaderna om du har rätt till sjukvårdsersättning i Finland. FPA-ersättningen kan dras av direkt vid kassan om du har ett giltigt FPA-kort med dig. härifrån

Betalning i vår reception är möjlig med de flesta vanliga betalkort, kontant och vid överenskommelse också via faktura eller avbetalning. Aurora erbjuder ett mycket förmånligt finansieringsalternativ för vårdhelheter i samarbete med Resurs Bank. Läs mer om finansiering

Saadaksesi Kelan suorakorvauksen pyydämme esittämään voimassa olevan Kelakortin aina maksamisen yhteydessä.

Vi kan skicka en automatisk kallelse till tandvården t.ex. en gång per år, ifall du så önskar.

En automatisk kallelse måste bekräftas via e-post eller genom att ringa 010-2712700 före den angivna tiden. Om du ringer utanför öppettiderna, vänligen lämna ett meddelande i telefonsvararen. 

010 271 2700

vaasaaurorahammas@mehilainen.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.