Aurora Tandläkarna har blivit en del av Mehiläinen f.o.m 1.10.2021.

Auroras verksamhet samt personal har övergått till Mehiläinen 1.10.2021. Auroras sakkunniga personal betjänar även i framtiden i de bekanta utrymmena på Kyrkoesplanaden 4, 65100 Vaasa och telefonnumret 010 271 2700 och e-postadressen info@auroratand.fi.

1.11.2021 följande Mehiläinens tidsbokningskanaler tas i bruk: Aurora webbtidsbokning, och MinMehiläinen nättjänst.

Kundförmånerna i tjänsten MinMehiläinen står till förfogande från och med 1.1.2022.

Tandreglering

Vanligtvis korrigeras bettfel och felställning av tänder redan som barn. Ibland kan det ändå dröja till vuxen ålder innan ett bettfel börjar orsaka funktionella problem, eller störa patienten utseendemässigt.

Tandreglering kan också göras åt vuxna. Svåra bettfel som inte kan korrigeras med vanliga tandställningar sköts i specialsjukvården.

Oikomishoitoa voidaan tehdä myös aikuisena. Vaikeita purentavirheitä hoidetaan erikoissairaanhoidossa, jos oikomishoito tavanomaisin oikomiskojein ei ole enää aikuisena mahdollista. Silloin tarvitaan joskus leukojen siirtoleikkauksia yhdistettynä oikomishoitoon. Kyseisiä hoitoja ei tehdä yksityispuolella. Teemme tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Bettfelets svårighetsgrad bedöms av en tandläkare, eftersom det är svårt för patienten att göra denna bedömning själv. T.ex. kan en ojämn tandbåge som stör patienten utseendemässigt vara ganska enkel att vårda, och å andra sidan betyder en jämn tandbåge inte nödvändigtvis att bettet är bra på ett funktionellt sätt.

På Aurora sköts svåra bettfel av specialisttandläkare Tuula Savolainen inom tandreglering, och enklare fall sköts av allmäntandläkarna Ilona Vehkaoja och Andreas Lyse.

På Aurora används den senaste tekniken inom tandreglering. Digital scanning, röntgenundersökning och genomskinliga skenor (Invisalign, ClearCorrect) är en behaglig behandlingsmetod ur patientens synvinkel. Redan i början av behandlingen med skenor får patienten se en simulering av hur bettet kommer att ändra och hur det är tänkt att tänderna och bettet kommer att se ut när behandlingen är färdig.

Efter avslutad behandling krävs det en stabiliseringsstråd (retentionstråd) bakom tänderna som bibehåller bettet.

Precis som all övrig tandreglering, kräver skenorna ett gott samarbete med patienten. De tunna och genomskinliga skenorna används så gott som dygnet runt under hela vårdprocessen, de tas ur munnen endast vid måltid och tandborstning. Vårdprocessens längd beror på bettfelets typ, och klarnar i början av behandlingen. Det är vanligt att tänderna är ömma under tandregleringen, men ömheten brukar avta varefter vården framskrider.

Om ett bettfel eller en felställning av någon tand bekymrar dig, boka tid för en bedömning av bettet!

010 271 2700

vaasaaurorahammas@mehilainen.fi

© Aurora Hammaslääkärit Oy

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeet.